fallback

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп завършва работа по пакет санкции срещу фирмите, които участват в изпълнението на проекта за газопровода "Северен поток-2". Те може да бъдат въведени до няколко седмици, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС и БТА.

Според вестника все още не е взето окончателно решение.

"Американски официален представител каза, че работата по тези мерки завършва в Белия дом, Държавния департамент и министерството на търговията и енергетиката. Остава да се реши дали тези санкции да бъдат наложени само на компаниите, които ще прокарват тръбопровода в Балтийско море, или те да обхванат и банките и други фирми, финансиращи газопровода", пише "Уолстрийт джърнъл".

Според източника САЩ ще уведомят ЕС предварително за налагането на санкциите.

Проектът "Северен поток-2" е за газопровод с капацитет 55 милиарда куб. м природен газ годишно от Русия до Германия през Балтийско море. Смята се, че построяването му ще струва 9,5 милиарда евро, а пускането му се очаква до края на 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 5 години

61 при сблъсъка между османската империя и руската от османската е останала днешната полюция. Разбираемо турската е била 5 млн кв мили джудже а руската 27...

66

Иван

преди 5 години

Немците спряха южен поток, което беше уникален шанс за нас, да влизат милиарди годишно, за да започнат северен поток и да имат те тези превилегии. Сега *** ни премиер да каже, защо позволи този крах!

65

Обективен набрюдател

преди 5 години

Няма по-голямо зло от САЩ!!! Месят се в политиката и икономиката на всички държави,свалят правителства,правят войни,настройват едни народи срещу други,въвеждат икономически санкции срещу всеки,който не им играе по свирщата,ограбват световните богатства.. отврат!!! Но кво да очакваш от наследниците на престъпници заселили континента преди векове и избили около 700 милиона индианци,народа та цял един континент,за да заграбят земята и природните му ресурси..

fallback