fallback

Общ преглед

Завърши срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предадоха световните агенции. Тя е продължила около 48 минути, според Белия дом, цитиран от ТАСС.

Тръмп определи срещата като "много, много добра" и заяви, че има "отлични отношения" с Ким. "Ще решим голям проблем, голяма дилема", прогнозира президентът на САЩ и изрази надежда, че срещата му с Ким ще помогне за уреждане на проблеми от миналото, предаде ТАСС.

Малко по-късно двамата лидери продължиха разговорите си в разширен формат. На нея севернокорейският лидер заяви в началото, че е заинтересован да работи в тясно сътрудничество с Доналд Тръмп. Ким признал, че "това няма да е просто", но изразил желание да постигне тази цел.

"Преодоляхме всички видове скептицизъм и спекулации по отношение на тази среща на върха, аз мисля, че това е добре за света", заявил севернокорейският лидер според сингапурския ежедневник.

Ким Йо Чен, по-малката сестра на Ким Чен Ун, не присъства на разговорите в хотел "Капела" на остров Сентоса в Сингапур, съобщи кореспондент на ТАСС на място. Иначе тя е в състава на севернокорейската делегация в Сингапур и придружаваше севернокорейския лидер, когато той бе приет от сингапурския премиер Ли Сян Лун в неделя.

Прави впечатление отсъствието и на Цой Сон Хи, директор на департамента за Северна Америка в севернокорейското министерство на външните работи. Известна с доброто си владеене на английски език, тя изигра важна роля при подготовката на срещата и се очакваше да присъства на нея.

Преговорите между САЩ и Северна Корея в разширен състав протичат при подчертано мъжко присъствие. Единствената жена на масата за преговори е преводачката на Тръмп, отбелязва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

La France

преди 5 години

Изкуфял е тръмпи, Vive la France! Това е най-великата страна, а не някакви кравари, които нямаше да ги има без нея.

46

Анонимен

преди 5 години

Браво на Щатите, велика страна!

45

Анонимен

преди 5 години

Тръмп е майстора на сделката, не се съмнявам че ще докара и тази до успешен финал. А това политическите партизани като Меркел, Трюдо и Макрон не го разбират, затова ще видят голям зор с него!

fallback