Снимка: Ройтерс
fallback

Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток в знак на протест срещу насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Протестите се разпространяваха от училище на училище и от щат на ща, като младежите споделяха плановете се за демонстрации в социалните мрежи.

Oще по темата

Някои от проявите продължаваха точно 17 минути, колкото на брой бяха убитите в Паркланд, пише БТА. Неколкостотин ученици от Мериленд не се явиха на занятия, за да направят митинг във Вашингтон. Стотици излизаха от училищните сгради за протест през обедната почивка в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.

По повод кръвопролитието във Флорида вчера президентът Доналд Тръмп обеща, че неговата администрация ще засили мерките за контрол върху хората, които придобиват огнестрелно оръжие.

"Ние ще бъдем много строги с проверките на миналото [. . .], ние ще поставим много силен акцент върху проверките на душевното здраве", каза той в Белия дом на среща с ученици, учители и родители, вкл. от гимназията във Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Тръмп каза, че учителите трябва да са въоръжени. Някой ученик ще смее ли да се гаври с учителите? Всяко бъркане в джоба за носната кърпа на сополанкото, ще означава бърза каубойска реакция от учителя. Не трябва да се рискува с тези ***.

17

edin

преди 6 години

До АнонименTova e kuha durjava!Kakto moralno taka i finansovo!!!

16

Анонимен

преди 6 години

До АнгелНапротив оръжие в САЩ може да се купи само с лична карта, като от магазина за оръжие ти вписва данните в регистър, заедно с номера на закупеното от теб оръжие, тоест полицията знае много добро, кой какво и колко оръжие притежава. Ако си осъждан или освидетелстван, не ти се продава оръжие!

fallback