Снимка: БТА
fallback

Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана редовно от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Предаван на живо по телевизията, сривът на Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 процента - най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г., пише БТА.

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна.

Тази сутрин спад от над 4 процента последва на борсата в Токио, където индексът Никей загуби 929 пункта до 21 752 - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато Дау Джоунс се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязва Ройтерс. Този рязък контраст вероятно е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина бивши съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да коментират случващото се на Уолстрийт.

Сътресението на Уолстрийт съвпадна с встъпването в длъжност на Джероум Пауел, новия президент на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. След като положи клетва, Пауел каза, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г., добавя ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

пенко

преди 6 години

Търътъръмп евреите си отмъщъват !!! Турция осъщектви бознес с Иран /преди враме/ и евреите удариха лирата !!! Държавният резерв на САЩ е собственост на 5 евреа . Докато държавите по света " се свалят" на частните банки зависими от долара / фалшива валута / ще имаме кризи и войни и еврейски финансови удари по неудобноте им !!!

49

gigo

преди 6 години

Щом няма паника на Дондуков, значи всичко ни е наред :)

48

JJivanov Геолог

преди 6 години

От няколко дена предупреждават, че има проблеми с ремонт на Nibiru истеглена на близък порт недалече от СЛънчевата ни система.подадоха предупреждение от GOSPOD ...КОлегите да прослушат записи от особенни звукови съобщения подавани от ремонтни бригади ..Предупреждават ни пак, че живеем в хубав резерват да не го повреждаме..

fallback