Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е научил много за Вашингтон, отчасти като е опознал членовете на Конгреса. Попитан дали съжалява за нещо през първите си 11 месеца в Белия дом, той отговори отрицателно, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп направи изявлението, след като подписа законопроект за голяма данъчна реформа - първото му значимо законодателно постижение. Президентът каза, че е разпоредил събитието в Овалния кабинет в последния момент, защото в медиите било поставено под съмнение това дали той ще подпише законопроекта до Коледа.

Законодателството включва значително намаляване на данъците за корпорациите и най-богатите американци и по-малки данъчни съкращения за хората от средната класа и тези с ниски доходи.

След като подписа законопроекта, Тръмп замина за своето имение Мар-а-Лаго във Флорида, където ще прекара празниците.

Държавният глава на САЩ приветства и налагането на нови санкции срещу Северна Корея заради ядрената й програма, уверявайки, че международната общност се стреми към пристигането на мирни отношения с изолираната комунистическа държава, предава АФП, цитиран от "Фокус".

"Съветът за сигурност на ООН гласува с 15 гласа "за" в полза на допълнителни санкции за Северна Корея. Светът иска мир, а не смърт!", написа Тръмп в социалната мрежа Twitter.

В същото време американски апелативен съд постанови, че наложената от правителството на президента Доналд Тръмп забрана за пътуване на граждани на шест страни с преобладаващо мюсюлманско население не би трябвало да се прилага за хора със силни връзки със САЩ, предаде Ройтерс.

Апелативният съд на Девети окръг заяви, че решението му ще бъде задържано, докато Върховният съд на САЩ се произнесе по забраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Polska

преди 6 години

До ИстинатаКак кой? Вашите хора ислямистите го направиха. С тях сте си дупе и *** още от времето на Улянов. Червени дегенератчета от руското пасольство. Абе това да не е руски сайт? България трябва малко да стегне визите за крепостни, че това си е колонизация.

19

Polska

преди 6 години

17, пробвайте се и ще ви избием всички зелени човечета преди да са прекосили границата :)

18

XEXE!

преди 6 години

До Ели - Евреите?!"Каквото обеща в предизборната си програма го изпълни." - Правилно. Повече войни, повече шпиониране, по-голямо разделение, повече контрол над обществото. Да ни е жив и здрав новият диктатор!

fallback