Снимка: БТА
fallback

Ситуацията около ядрената и ракетна програма на КНДР изисква неотложни действия. Това заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом след края на азиатската си обиколка, предаде ТАСС.

"Заплахата (от Северна Корея) неотклонно растеше по времето на много администрации (на американски президенти) и сега изисква да бъдат взети неотложни действия", заяви държавният глава.

Oще по темата

Тръмп подчерта, че сред ключовите цели на пътуването му в Азия е било "обединяването на света срещу ядрената заплаха, създадена от севернокорейския режим".

САЩ както и преди разглеждат всички варианти за противодействие на заплахата от страна на КНДР, посочи той.
Вашингтон призовава всички страни, включително Русия и Китай, да се обединят с цел Северна Корея да бъде изолирана, да прекъснат всичките си търговски и икономически връзки с нея, докато Пхенян не прекрати "опасните си провокации", заяви Тръмп. "Трябва да денуклеаризираме Северна Корея", подчерта той, цитиран от БТА.

Президентът отново обяви, че САЩ се отказват "от провалилата се политика на стратегическо търпение". Вашингтон и Пекин са се договорили да не използват подхода "замразяване срещу замразяване" за разрешаване на ядрения проблем около КНДР, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Лисан къртача

преди 6 години

Мръсните *** са толкова жалки че господин Тръмп с 1 пръдня и ще ги разкости , те си играят огъня , чоека им каза ще има огън и жупел а оня картоф се хили , скоро няма да ги има а тръмп ще куфее в лас вегас. Точка.

14

ГАДОРЯН

преди 6 години

До колегата по долу. Дали са страхлива нация не знам, но обикновените им граждани имат толкова оръжие, че сигурно ще стигне за всеки гражданин на ЕС. Отделно там знаят да стрелят и невръстни дечица. Такава нация на практика е непревземаема отвън. А наше младежи знаят само да държат дръжките на наргилетата по дневните и нощни клубове.

13

Анонимен

преди 6 години

Иска му се на пуяка да падне Северна Корея, но не защото му пука за ядрената им програма или за народа, а за да заобиколи напълно Китай и Русия с американски бази. Всичко е геополитика.

fallback