fallback

Общ преглед
Най-малко осем души са загинали, а над 12 са ранени след като камион се вряза в пешеходци в Ню Йорк, съобщава CNN. Шест от жертвите са загинали на място, други двама - в болницата.

"Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт", заяви кметът на града Бил де Блазио в пресконференция.

Той потвърди броя на жертвите. От полицията в града съобщиха, че са простреляли и задържали заподозрения и че в момента няма опасност в района. Той е идентифициран като 29-годишен мъж.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че няма данни за "широк заговор" и че по-скоро става дума за самотен атентатор.

Шофьорът е карал в лентата за велосипедисти поне няколко пресечки, прегазвайки хората, твърдят представители на властите.

Oще по темата


След това шофьорът е излязъл и е извадил фалшиви оръжия. Тогава е бил прострелян от стеклите се на местопрестъплението полицаи, твърди нюйоркската полиция.

Мъжът е задържан и е отведен в болница за лечение. CNN се позова на двама полицаи, които твърдят, че нападателят е викал Аллах Акбар.

VIDEO of possible suspect from the #Manhattan terrorist attack. Suspect yelled Allah Akbar pic.twitter.com/qyGhVagrJi

— sandeep_k (@sandeep_k2) October 31, 2017

Властите съобщиха, че разглеждат инцидента като терористичен акт, съобщи Independent.

Инцидентът е станал в близост до гимназия, която в момента е блокирана. В близост се намирала и мемориала в памет на жертвите от 11 септември.

Атаката е станала край река Хъдсън. Край местата, откъдето е минал камионът, се виждат разпилени счупени части от велосипеди.
 

 

pic.twitter.com/vmlrQQVI1t

— John Ryu (@john_ryu) October 31, 2017

* Информацията е актуална към 23:42 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

"Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт"Не че нещо, но този акт на практика слага край на живота на извършителя, което е доста по-малко страхливо от това което хамериканците правят с техните дрони - трепят хора от далече като на игра, без да рискуват нищо.

29

има инвазия

преди 6 години

По данни от снимки има обсебване на водача от проникващи малки черни масови убиици. тъмните петна по зениците на полицаи подават че е включена нова техника следяща милиарди цели едновременно от системата Голям черен медиен манипулатор з а която съобщиха по време на заседания на конгреса на сащ .Подобни черни масови проникващи убиици се подържат от нови цигарени кутии ,електромери лични документи с вградени чипове и холограми и други..ИМа черна инвазия

28

Анонимен

преди 6 години

То и при нас в Бургаско загинаха 8 човека заради наводнения.Значи трябва да съдим отговорните чиновници и арендаторите на язовирите за тероризъм.Също и този, който реши, че държавата е лош стопанин и язовирите трябва да се отдават на частната инициатива Иван Костов.До живот.Или на най-близкото дърво.

fallback