Снимка: Reuters
fallback

Хилари Клинтън изрази мнение, че заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп да се оттегли от ядреното споразумение за Иран е опасно и подкопава доверието на другите нации в американските обещания, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
В интервю за CNN Клинтън заяви, че настояването на Тръмп да не сертифицира споразумението въпреки доказателствата, които сочат, че иранците го спазват, "кара американците да изглеждат глупави и дребнави и прави услуга на иранците".

"Това е лошо не само за тази конкретна ситуация, но и изпраща послание за целия свят, че Америка не държи на думата си, че на Америка не може да се разчита ", казва Клинтън.

Според нея "сега ще последва надпревара във въоръжаването и ядрена надпревара в Източна Азия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

от 27

преди 6 години

Иначе Тръмп е прав за всичко - сделката с Иран е отстъпка пред кървавия режим на Аятоласите и сронсорът на тероризма - Иран!

26

Анонимен

преди 6 години

Колко са жалки рубладжиите- само заради омразата им към Хилари защитават Тръмп въпреки, че действа в ущърб на верния съюзник на Русия -Иран! И не им пречи че е също срещу Китай и КНДР и е съюзник със Израел и СА! А да- и не подкрепя въстанието в Каталуния! А зет му е еврейн! Просто няма никаква причина рубладжиите да стоят все още зад Тръмп и го правят само под статии за Хилари.

25

Шоп

преди 6 години

Между другото и Тръмп не му е в компетенцията да решава такъв казус, защото той е международен, а Тръмп е преставител само на една държава.------Какъв казус бе, скапа няк, той може едностранно да излезе от сделката и да санкционира тези, които продължават да печелят от иранските ***. Това САЩ го могат и така трябва да бъде. Бабето да мълчи, не става за съпруга, не става и за държавник.

fallback