Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за данъчна реформа, който предвижда "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната".

Държавният глава предлага намаляване на корпоративния данък на 20 процента от сегашните 35, в опит да направи американските компании по-конкурентни, информира ДПА, цитирана от БТА.

"Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", каза Тръмп докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа. С нея ще се намали и подоходният данък и ще се опрости данъчният кодекс.

Още по темата

US-президентът обясни, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия.

Тръмп предлага и да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39,6 процента и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35 процента.

Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".

Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase