Снимка: Reuters
fallback

Противници на расизма и привърженици на идеята за запазване на паметниците на личности от Конфедерацията влязоха в сблъсъци на даласко гробище. Хора и от двете страни носеха оръжия, но до изстрели не се стигна. Двете групи само се бутаха и блъскаха.

Полицаи от силите са борба с безредиците принудиха стотици протестиращи да напуснат гробището, в което са погребани жертви на Гражданската война, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди това около 2300 души участваха на площада пред кметството недалеч от гробището в протест срещу проявите на расизъм.

Те скандираха за премахването на паметниците, свързани с Конфедерацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

полковник Каназирев

преди 6 години

А бе повече от явно е че нашето поколение съвсемскоро ще бъде свидетел на нова Гражданска война в САЩ.Защото има една мъдра българска поговорка която гласи:"Вола, рие ли рие - но всичко в крайна сметка пада на главата му !"

28

Анонимен

преди 6 години

ne znam kaf e problema na drugite cvetove rasi , blata rasa e umirashta i bez druga namesa , glavno zaradi vazpitanieto na belite jeni

27

Анонимен

преди 6 години

И САЩ ги хвана "демокрацията" ! Предстои да наблюдаваме "мастер клас" по приложение на доктрината за "управляемия хаос" чрез цветни революции в авторско изпълнение!Трябва да очакваме тези дни Тимошенко или някоя друга видна дама в управлението на Украйна,по подобие на г-жа Нуланд, да посети митингуващите,да ги почерпи с курабийки и публично да напсува Организацията на американските държави! А защо не и мастер-клас по снайперска стрелба по полицията и митингуващите и смяна на прпезидента!

fallback