Снимка: БТА
fallback

Най-големият син на Доналд Тръмп, неговият зет и бившият ръководител на предизборната му кампания са се срещнали с руски адвокат, малко след като Тръмп е спечелил президентската номинация на Републиканската партия миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Това както изглежда е най-ранната известна досега частна среща между ключови сътрудници на Тръмп и руски гражданин.

Представители на Доналд Тръмп-младши и на Джаред Къшнър потвърдиха, че е имало такава среща през юни 2016 г. Те са се срещнали с руската адвокатка Наталия Веселницкая в кулата Тръмп в Ню Йорк. Тогавашният ръководител на предизборната кампания на Тръмп - Пол Манафор, също присъствал, според думите на Доналд Тръмп-младши.

Най-големият син на Тръмп каза, че срещата на тримата с руската юристка е била кратка, извършена с цел да се представят един на друг и по време на нея те са обсъждали отменената програма, позволяваща на американски граждани да осиновяват руски деца, пише БТА.

Русия прекрати тази програма в отговор на американските санкции срещу руски представители, наложени след смъртта през 2009 г. на намиращия се в руски затвор адвокат Магнитски, който разкриваше случаи на корупция в руската администрация.

Тръмп-младши каза, че той е поканил Къшнър и Манафор на срещата и че е бил помолен да се срещне с адвокатката от познат, чието име той не спомена. Синът на Тръмп допълни, че не е знаел преди това с кого ще е срещата.

Относно срещата в. "Ню Йорк таймс" пише, че адвокатката Веселницкая е известна с опитите си да предотврати санкциите срещу руски нарушители на правата на човека и че сред клиентите й имало държавни компании, както и сина на висш правителствен представител, чиято компания е била обект на разследване в САЩ по времето, когато тя се е срещнала с хората от обкръжението на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

извънземни проблеми

преди 6 години

Медийни манипулатори се чудят как може в оная територия РЪШЪ западно от виница да има и адвокати..Вероятно бъркат МОсква и огромната руска империя с местноста РЪШЪ която те набеждават там паднали навремето много убити дяволи и подобни след между звездна битка..Има грешка на превода в САЩ произнасят РЪШЪ а пишат Rusia В Москва четат RUSia i с е обиждат зверски.. МАнипулаторите имат впредвид РЪШЪ която на техните карти е западно от ВИница /киевсак русия/

13

Гост+

преди 6 години

Май си постилат да бягат в Русия ако се наложи, че от много демокрация ....

12

пенко

преди 6 години

Този се срещнал с онзи !!!Кой ти позволи да се срещаш бе - ТИ ДЕМОКРАТ ЛИ СИ!!! Как ще се срещаш без демократично разрешение бе ...национален предател такъв ... ще се среща той !!! Ти знаеш ли ,какво ще направят от теб демократите РОЙТЕРС и АСОШЕЙТЕД-ПРЕС! Мъртъв си бе ей ...предател на демокрацията...ще се среща той !!! А срещай се сега бе... тъпократ- недемократ... айде ако смееш !!!

fallback