Снимка: БТА

Най-големият син на Доналд Тръмп, неговият зет и бившият ръководител на предизборната му кампания са се срещнали с руски адвокат, малко след като Тръмп е спечелил президентската номинация на Републиканската партия миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Това както изглежда е най-ранната известна досега частна среща между ключови сътрудници на Тръмп и руски гражданин.

Представители на Доналд Тръмп-младши и на Джаред Къшнър потвърдиха, че е имало такава среща през юни 2016 г. Те са се срещнали с руската адвокатка Наталия Веселницкая в кулата Тръмп в Ню Йорк. Тогавашният ръководител на предизборната кампания на Тръмп - Пол Манафор, също присъствал, според думите на Доналд Тръмп-младши.

Най-големият син на Тръмп каза, че срещата на тримата с руската юристка е била кратка, извършена с цел да се представят един на друг и по време на нея те са обсъждали отменената програма, позволяваща на американски граждани да осиновяват руски деца, пише БТА.

Русия прекрати тази програма в отговор на американските санкции срещу руски представители, наложени след смъртта през 2009 г. на намиращия се в руски затвор адвокат Магнитски, който разкриваше случаи на корупция в руската администрация.

Тръмп-младши каза, че той е поканил Къшнър и Манафор на срещата и че е бил помолен да се срещне с адвокатката от познат, чието име той не спомена. Синът на Тръмп допълни, че не е знаел преди това с кого ще е срещата.

Относно срещата в. "Ню Йорк таймс" пише, че адвокатката Веселницкая е известна с опитите си да предотврати санкциите срещу руски нарушители на правата на човека и че сред клиентите й имало държавни компании, както и сина на висш правителствен представител, чиято компания е била обект на разследване в САЩ по времето, когато тя се е срещнала с хората от обкръжението на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase