Снимка: Reuters, архив
fallback

Бивш лекар в болница в Ню Йорк откри вчера вечерта огън по бившите си колеги и уби един от тях. Шест души са ранени и са в критично състояние, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Нападателят, идентифициран като 45-годишния Хенри Бело, после опитал да се подпали, след като се залял със запалима течност. Когато не успял, той насочил оръжието, което носел - полуавтоматична карабина - към себе си и се застрелял.

Нападението бе извършено на 16-ия етаж на болницата Лебанон в квартала на Ню Йорк Бронкс.

Нападателят работел там като личен лекар до 2015 г., когато бил приканен да напусне заради обвинения в сексуално посегателство. Тогава той заплашил колегите си със саморазправа.

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че версията за тероризъм се изключва.

Заради нападението зоната на болницата бе отцепена вчера вечерта.

Бивши колеги на нападателя разказват, че той бил агресивна личност. В миналото бил обвиняван отново в сексуални посегателства и във воайорство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

То не само русофилите не останаха. И Тъпофилите са на свършване - взеха да им дават добри и действащи лекарства и поизчезнаха вече ;)Много ми е чудно защо в повечето отявлени русофоби забелязвам отявлени признаци на психични отклонения. някой в начален, накой в напреднал статий. наистина ми е чудно. Някой ако знае да казва.

17

Хм

преди 6 години

До АнонименАбе не е лъжлива новина,ама си прав-какво ни интересуват ежедневните пукотевици в САЩ!Хеле пък в Бронкс-за там си е напълно нормално,предвид обитателите.Имам предложение-стрелба с по-малко от 5 убити да не се отразява.Или да се прави месечна сводка-количество,пол,раса и прочее на жертвите и нападателите.

16

Анонимен

преди 6 години

Това не е никаква информация, а жълта новина. Посочвайте си източниците, дами и господа публикуващи :-)

fallback