Снимка: Reuters
fallback

От днес САЩ забраняват влизането на граждани от шест преобладаващо мюсюлмански държави и държави.

Миграционният указ на американския президент Доналд Тръмп, който въвежда ограничението, е официално в сила от 20 ч. в четвъртък вашингтонско време (полунощ в петък по Гринуич), съобщи Франс прес.

След продължили няколко месеца съдебни спорове тази седмица американският Върховен съд най-сетне възстанови частично действието му, припомня БТА.

Указът има за цел да попречи на "чуждестранни терористи" да влязат в САЩ. Той забранява временно достъп в страната за граждани от Сирия, Либия, Иран, Судан, Сомалия и Йемен, а също за бежанци от цял свят.

Висшите магистрати обаче ограничиха обхвата му и се прави изключение за хора, които отговарят на определени критерии.

Съгласно новите правила на граждани от изброените страни няма да се издава американска виза, освен ако нямат "валидна връзка" с близък родственик, учебно заведение или бизнес в САЩ.

Указът не се отнася за хора с вече издадена виза. Проучените и одобрени до 6 юли бежанци също имат право да достъп, посочва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Тръмп закара лодките на военните до Севрна Корея и Сирия и му разрешиха да си направи малко позитивен пиар. Ако започне и голяма война сигурно ще го обявят за светец. Обама започна няколко малки и му дадоха само нобел за мир... Демократи, какво да ги правиш...

9

Кали

преди 6 години

Много добра новина, а и се надяваме това да е само началото на спирането на разпространението на Заразата! Браво!

8

Анонимен

преди 6 години

Демокрация! Равноправие! Кой не скача е. ...

fallback