Снимка: БТА
fallback

Полицай бе намушкан на летището във Флинт в щата Мичиган.ФБР води разследване за тероризъм, предаде Асошиейтед прес.

Източник, който пожелал анонимност, казал, че разследването все още е на ранен етап. Нападението било извършено вчера сутринта местно време на международно летище "Бишъп".

Втори източник от правоприлагащите органи, също пожелал анонимност, заяви, че властите водят разследване и по твърдения от разкази на свидетели, включително, че заподозреният е казал "Аллах акбар".

Лейтенант Майк Шо, представител на полицията в щата Мичиган, каза, че един човек е задържан, като се предполага, че в случая няма повече замесени лица.

Шо съобщи, че намушканият полицай е лейтенант Джеф Невил от полицейската охрана на Международно летище "Бишъп". Състоянието на Невил е станало стабилно, след като преди това това било критично.

По-късно от полицията са съобщили, че е подигнато обвинение на канадски гражданин. Това е 50-годишният Амор Фтоуи от Квебек, който пристигнал в САЩ на 16 юни, пише БТА.

Срещу него е повдигнато обвинение в извършване на насилие на летище. Според свидетелски показания Фтоуи намушкал с нож лейтенанта, надавайки викове"Аллах е велик".

Канадецът искал да отмъсти за убийството от американските военни на мирни граждани в Сирия, Ирак и Афганистан, обясни началникът на представителството на ФБР в Мичиган Дейвид Хелиъс.

Раненият полицай е в стабилно състояние, без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен9 РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА Н А Р О Д А !

19

Фейк Нюз!!!!!

преди 6 години

"Канадецът искал да отмъсти за убийството от американските военни на мирни граждани в Сирия, Ирак и Афганистан"Брей, че отмъстителни били тези Канадци бре Петя, що е така според теб, и защо толкоз много мразят Американците?

18

Дообре!

преди 6 години

'С вик "Аллах акбар" канадец намушка полицай в САЩ'Какво викаш? "Канадец"?? А да не би пък да си се объркала, и да е бил Марсианец? Никакъв Канадец не е (и много добре го знаеш, канадците не крещят Аллаху Акбар), а поредния гнуcен Ислямски Терорист-Мохамеданин от Тунис! Престанете с това промиване на мозъци!

fallback