Снимка: Reuters
fallback

На повърхността външната политика на Тръмп изглежда добре, по-добре от политиката на Обама, но от тук нататък всичко зависи от конкретното съдържание, с което ще се напълни. Това каза доц. Костадин Грозев от Софийски университет "Св. Климент Охридски" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Първото посещение на новоизбрания президент Доналд Тръмп зад граница наистина има тенденции да се превърне в знаково. То се вписва идеално в цялостното му намерение да подчертае, че във външната политика на САЩ с Тръмп започва едно ново начало. В него ще има много по-голяма доза прагматизъм. Няколкото месеца в Белия дом са преначертали доста опростенческите виждания за света. Той се държи доста по-президентски и зад това стои и идеята да се преформатира външната политика на страната", каза той.

Международната политика е доста по-сложна от предварителните схеми, които имаше в техните представи, настоя гостът.

Какви са основните аспекти и влияния, които предначертават външната политиката на САЩ? Премерена ли бе речта на Тръмп пред управляващия елит на арабския свят? Какъв бе резултатът от нея? Директен ли бе Тръмп политически и геополитически и в какво отношение? Каква бе целта на антииранската насоченост на речта? Защо Египет липсва от дневния ред? Каква е геополитическата игра, която се играе и коя е оста, която се изолира?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Какъв имПИЙЧ те гони, бре братчед?? Ти изобщо запознат ли си с тази процедура или ей така повтаряш като папагал левичарските ***?? Вероятността да го импийчнат е точно толкова голяма, колкото Путин е хакнал изборите. Само, че жалките "демократи" продължват да се излагат като въртят тези две "теории" от сутрин до вечер като настъпани жаби! Те ако продъжават в тоя дух, Тръмп е сигурен за 2020г!

11

анонимен

преди 6 години

не разбрахме на израел какво ще продава и за колко за са разбрахме 350 милиардаза орьжие работни места в сащ и неспирни воини в бл изток сега наи после серазбра че военно пром комплекс на сащ назначи трьмп за президент сега светьтще гори от конфликти

10

Додо

преди 6 години

..ако Тръмп веднага не промени политиката си и не спазва тези си обещания, заради които беше избран, то неговия електорат няма да го подкрепи на Мидтърма догодина, така наречените "Демократи" (разбирай американските сopoсоиди) ще вземат Сената и Тръмп ще бъде незабавно импийчнат! Това е простата истина!

fallback