Снимка: Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп няма да посети централата на ФБР, както бе планирано, след като представители на службата казаха на Белия дом, че той няма да бъде топло посрещнат заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми във вторник, съобщи телевизия Ем Ес Ен Би Си, цитирана от Ройтерс.

Вчера говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс каза, че Тръмп "съвсем вероятно" ще посети централата на ФБР във Вашингтон, за да повдигне духа на служителите на ведомството.

Oще по темата

Тръмп обаче впоследствие бил уведомен, че след решението му да уволни Коми служителите на ФБР едва ли ще се зарадват да го видят.

Телевизията отбелязва, че много служители на ФБР са гласували за Тръмп на президентските избори миналата година, обаче са разочаровани от уволняването на Коми.

"Много хора във ФБР са лоялни към Коми", каза източник на Ем Ес Ен Би Си от службата.

"Те може да са съгласни или несъгласни с начина, по който той (Коми) действаше по въпроса с електронната поща (на Хилари Клинтън), но те го уважаваха и обичаха. Тръмп не го чака топъл прием в централата", добави източникът.

Междувременно Тръмп подписа указ за създаване на комисия, която да проучи твърденията за измами в президентските избори от 2016 г.

Комисията ще се оглавява от вицепрезидента Майк Пенс и от държавния секретар на щата Канзас Крис Коубаш.

Тя ще провери твърдения за неправомерно гласуване, за изборни измами или за нарушения при регистрацията на гласоподавателите в отделните щати.

Тръмп заяви, без да приведе доказателства в подкрепа на твърденията си, че между 3 милиона и 5 милиона души са гласували незаконно на президентските избори през 2016 г. за съперничката му от Демократическата партия Хилари Клинтън.

На 27 ноември Тръмп написа в Тwitter, че той е спечелил народния вот, "ако се извадят милионите хора, които са гласували незаконно".

В комисията ще има републиканци и демократи. Тя ще включва също настоящи и бивши представители на избирателните власти, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до 15 от славянин

преди 6 години

За този ''удар'' с томахавките по Асад, даже и Асад не, разбра за ужас за световните п.д.рунгели! Пък уж щеше да има още много удари!? Май наистина предишният 44-ти президент на отвъдокеанския чобанарник ще се окаже последният, който го е опазил цял, 45-ят ще го срути!

14

грешка

преди 6 години

От цялата работа печели Русия. Двама се карат - трети печели.Пущат глупави слухове като в България и останалата част на света. После опровергават и току някой се хване.Стари трикове известни още от библейски времена. Трите влъхви. После Ирод като заповядал да убият децата и заговорниците получили върховно потвръждение.

13

анонимен

преди 6 години

фбр е наи терористичната дьржавна институция затова трьмп почва чисткатаот там но ще види зор

fallback