Снимка: архив Reuters
fallback

Мнозинството американци не смятат за подходящо решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да уволни Джеймс Коми от поста директор на ФБР, гласят данните от допитване на телевизия Ен Би Си и фирмата Сървей Мънки, предаде ТАСС.

Oще по темата

Според 54 процента от анкетираните решението на Тръмп да уволни Коми е било неправилно, а 34 процента са на обратното мнение.

Освен това 55 процента от запитаните заявяват, че този ход на Тръмп подкопава доверието им, че разследването за предполагаеми връзки на хора от предизборния му екип с Русия ще се извърши по правилата. На противното мнение са 36 процента от анкетираните.

По въпроса за вероятните причини за уволняването на шефа на ФБР 46 процента от запитаните казват, че то е свързано с воденето на разследването за Русия, а официалното обяснение на Белия дом не отговоря на действителността. 24% от анкетираните смятат, че причина за уволнението е неправилното водене на разследването на служебната електронна поща на съперничката на Тръмп за президент от Демократическата партия Хилари Клинтън. 22 процента са на мнение, че причината е друга.

Анкетирани са 3746 души от 10 до 11 май.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

пенко

преди 6 години

Уважаема манипулаторке , NBC не е ли една от изгонените от Търътъмп журналистически гадости ? Нищо не можете да промените в пристрастията ни ! Само си чешате егото ! Не добавите ли Ройтерс / след като се изкъпе / няма да хване "декиш" и при тъпац..е !!!

17

Анонимен

преди 6 години

Браво, Тръмп!! Мачкай пионките на Рокфелер.

16

Анонимен

преди 6 години

Има строго разделение: ЦРУ действа само в чужбина, няма право на американска територия да работи.ФБР - обратно - само в Америка, но не и в чужбина.

fallback