Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Американската намеса и ракетните удари в края на миналата седмица ще доведат до рязък завой и смяна на тона във външната политика на САЩ. Това коментира по Bloomberg TV Bulgaria политологът и експерт по американска политика Искрен Иванов. 

По думите му приоритет в политиката на САЩ ще бъде отново Сирия и свалянето на Башар Асад. "Сирия може да бъде много добър изходен пункт за борбата с Ислямска държава, но предвид настъпилите различия между САЩ и Русия на този етап едва ли те ще могат да действат срещу ИДИЛ", отбеляза той. 

Северна Корея винаги е била една от най-големите заплахи за сигурността на САЩ, коментира още той. "Нейният лидер даде ясни послания, че иска да бомбандира и унищожи САЩ, заради което разработва и ядрено оръжие", допълни експертът. 

Политологът прогнозира, че агресивната реторика на Вашингтон ще продължи да се засилва спрямо точките, където САЩ имат интерес. Вероятно ще се получи комбинация от доктрината, която Тръмп заяви предварително, а именно - Америка на първо място, и лобирането за по-твърда позиция спрямо Русия, отбеляза той. 

Още от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Ми то това е шизофрения бе !? Всичките ли са такива !? Или ДА !!!

16

анонимен

преди 7 години

оон да изкара межд заповед за арест на трьмп докато не е запалил света ако сезабавят и го оставят да удари сев корея цялата отговорност ще падне на бездеиствието на оон които до сега нищо не са свьршили

15

Анонимен

преди 7 години

Китай за пръв път се въздържаха ООН! Доскоро действаха заедно с Москва!Интересно е какво ще се случи в близката една година?!

fallback