Иванка Тръмп и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува "несправедливото" решение на веригата от магазини за луксозни стоки Nordstrom да спре да продава линията от облекло на дъщеря му Иванка.

"Nordstrom се отнесе несправедливо към дъщеря ми Иванка. Тя е невероятна личност, която винаги ме подтиква да направя верния избор. Ужасно!", заяви президентът в Тwitter само минути, след като произнесе реч по вътрешната сигурност пред асоциацията на американските шерифи.

Съобщението на Тръмп в Тwitter доведе до спад на котировките на Nordstrom на Нюйоркската фондова борса от 42,70 долара за една до 42,48 долара, но след това цената им се вдигна до 43,12 долара за една.

Не за първи път туитове на Тръмп влияят - поне временно - на курса на акциите, отбеляза Асошиейтед прес. След негови изказвания в Тwitter преди време пострадаха акциите на американски автомобилостроителни компании, а също и на самолетостроителния концерн Boeing и групата Carrier, произвеждаща климатици.

Президентът на Националната федерация на търговията на дребно в САЩ Матю Шейн отбеляза, че новият президент на САЩ "много решително изказва гледната си точка по различни въпроси и на нас ни се налага да се учим да работим в такива условия".

Популярната в САЩ верига универсални магазини Nordstrom реши на 3 февруари да не купува модни изделия на фирмата на Иванка Тръмп. Тези стоки не са включени в новия сезон, който започва през есента на тази година.

Nordstrom обясни решението си със слабото търсене на марката. "Ние винаги сме заявявали, че вземаме решения за асортимента си въз основа на резултатите (от продажбите). При нас са представени хиляди различни търговски марки, включително над 2000 само на сайта ни", посочи пред сп. "Холивуд рипортър" пресслужбата на търговската верига, чийто централен офис е в Сиатъл, щата Вашингтон.

Иванка Тръмп, която е на 35 години, пуска на пазара собствени линии бижута, обувки и аксесоари. Тя активно помагаше на баща си по време на предизборната му кампания. Иванка заедно със синовете на Тръмп - Ерик и Доналд-младши, бе един от тримата вицепрезиденти в компанията Trump Organization, специализирана в строителството. По-рано през януари дъщерята на новия президент на САЩ заяви, че напуска поста си в Trump Organization.

Тя обеща временно да спре да управлява и собствената си фирма. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

Веднага да им се направи данъчна проверка!

24

Анонимен

преди 7 години

Направо трогагелно, хора няма случайни неща, тортата отдавна е разпределена, после разказват сладникави истории в стил, излъсканите ябълки и после си купил кораб. Може да си много талантливи, но без пари и подкрепа нищо не става. На топ позициите по света се възкачват не най-талантилите, а тези с гръб, пари...Само да ви подсети, че жената с най-висока коф. на интелигентност работеше като чистач като в България.

23

Владо

преди 7 години

Сега, Иванка да не чака, а да си изнася бизнеса в Мексико, а може и в Китай.

fallback