fallback

Американският президент Доналд Тръмп препотвърди, че Турция остава стратегически съюзник на САЩ в НАТО.

Двамата президенти проведоха първи разговор – по телефона. Двамата обсъдиха "общия си ангажимент за борба с тероризма във всичките му форми", съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Според американското президентство Тръмп отново е заявил, че САЩ подкрепят Турция като стратегически партньор и съюзник в НАТО. Президентът на САЩ е приветствал също ролята на Турция в противодействието на групировката "Ислямска държава".

По-рано от канцеларията на Ердоган съобщиха за състоялия се разговор между двамата президенти, но не посочиха подробности за съдържанието му.

Англоезичният турски в. "Дейли сабах" отбеляза, че разговорът е продължил 45 минути и е преминал в позитивен тон.

При управлението на президента Барак Обама отношенията между Турция и САЩ бяха обтегнати, а Анкара изрази разочарование от нежеланието на САЩ да екстрадират живеещия там мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

Той е основният заподозрян от Турция за организатор на големия преврат от лятото на миналата година.

Анкара беше гневна и от факта, че САЩ подкрепят сирийските кюрдски милиции, борещите се срещу "Ислямска държава", припомня АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

Брех, вече се вижда някой друг зрял коментар из форумите. Явно българинът е започнал малко да узрява. Жив да не бях

34

До Българина

преди 7 години

Еми колега, някои просто много добре знаят как се прави политика:-):-)просто са родени за това:-)Ако беше диктатор, кой щеше да го държи толкова време на власт:-) На времето като се кандитатира за общински кмет на Истанбул, му бяха казали, че от него няма да стане и селски кмет:-):-):-)стана общински кмет на Истанбул, видяхме разликата:-), от 14 години партията му беше на власт, сега Президент избран пак от народа:-) и ще продължава да е така май:-)

33

Анонимен

преди 7 години

Тези дето изписват имената с малки букви са рожби на демокрацията,а не на кумонизма,защото при кумонизма се учеше на правопис и правоговор,и който не знае,го оставяха на изпит,или в същият клас.....Чудя се колко пъти трябва да е оставал в същия клас човек пишеш " кУмОнизъм"

fallback