Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

4-месечно бебе от Иран получи шанс за живот след временното спиране на забраната за пътуване на мюсюлмански граждани в САЩ.

Малката Фатма е със сериозен вроден дефект на сърцето и се нуждае от животоспасяваща операция. Пътуването до САЩ вече е било планирано, когато в сила влиза забраната за влизане в страната на граждани от 7 държави с предимно мюсюлманско население.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо приветства сполучливата развръзка. По-рано той остро осъди указа на Тръмп, като посочи, че забраната излага на опасност живота на едно невинно дете.

С отмяната на указа бебето ще може да бъде оперирано в Портланд, където живее чичо му.

Вижте историята на малката Фатма в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

 

Още новини от света и чужбина четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

И в Турция могат да го оперират

30

ККК

преди 7 години

защо в сащ, а не в русия къде всичко е най, най ....

29

Анонимен

преди 7 години

Уф, защо ни занимавате с глупости не мога да разбера. Да е жива и здрава малката Фатма и дано операцията да е успешна. Ноооо, нали се сещате колко бебета се раждат в България с вродени сърдечни дефекти и нямат шанс да се оперират в САЩ. Не е честно да се фокусирате толкова върху неща, които касаят страни като Сомалия, Судан, Йемен и т.н (Иран и Сирия ги изключвам), при положение, че достъпът на българи до САЩ е много по-труден и на никой не му пука и не пише декларации и епоси за нас.

fallback