Снимка: Reuters
fallback

Адвокатите на двама иракчани, които са получили визи за САЩ, но са били задържани в Ню Йорк, са завели съдебно дело срещу президента Доналд Тръмп и американското правителство, предаде CNN.

Това дело може да бъде първото правно предизвикателство пред противоречивата изпълнителна заповед, която за неограничено време забрани всички сирийски бежанци да бъдат допускани в страната, а гражданите на още шест мюсюлмански държави за период от 90 дни нямат правото да влизат в САЩ.

Адвокатите на двамата мъже помолиха за изслушване, тъй като според тях задържането на хора с валидни визи е незаконно.

Притежателите на т.нар. зелени карти, даващи право на законно постоянно пребиваване в САЩ, са включени в указа на американския президент Доналд Тръмп, с който се забранява на хора от седем страни, с предимно мюсюлманско население, да влизат в САЩ, съобщи днес говорителка на министерството на вътрешната сигурност, цитирана от Ройтерс и БТА.

В електронно писмо Джилиан Кристенсен, която изпълнява длъжността говорител на министерството на вътрешната сигурност, уточнява, че указът ще ограничава и притежателите на "зелени карти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Lina

преди 7 години

До АнонименБРАВО.

44

Анонимен

преди 7 години

Не всички мюсли са терористи, но всички терористи са мюсли.

43

Светна

преди 7 години

Пише хора с издадени визи...Визата ти дава само разрешение да кандидатстваш за вход в САЩ, като граничните служби удобряват и дават срок от колко време може да останеш в страната. Пак плюят Тръм щото ги е яд хахаха

fallback