Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че планира посещение в САЩ, на което иска да обсъди с американския президент Доналд Тръмп ситуацията в Близкия Изток, предава APA.

Oще по темата

"Турция защитава идеята за териториалната цялост на близкоизточните страни и не подкрепя опитите за промяна на картата на региона. В момента се обсъжда дата на моето посещение във Вашингтон. Без съмнение, на преговорите с Тръмп искам подробно да обсъдя тези въпроси", уточни Ердоган.

"Турция се интересува от Близкия Изток и по-конкретно от позицията на администрацията на Тръмп за този регион… До турското правителство достигат изказвания за региона и това безпокои Анкара. Всичко това трябва да се обсъди", допълни турският държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Aliev

преди 7 години

Страх го е Амерканците да не го свалят от власт. Има болната амбиция да стане султан и да замени Ататюрк на цената на всичко. Да запази присвоеното богатство от синовете, зета, мета и близки и познати, и Т да стане като Иран само,че сунтски. Дори премахна Р-то от името РТ.

44

toi

преди 7 години

До ЕРДОГАНErdogan e DIKTATOR, a vsichki diktatori svarshvat sle. Jalko sa Turzia. A moje bi si go e saslujila.

43

Тео

преди 7 години

Американците имат собствена култура.Преди около две години,когато гръмна скандала с отработените газове на Фолксваген самата Меркел реши да събере група с шефа на ФауВе,Министърът на външните работи и т.н.с идеята да намерят решение на въпроса.Очакванията са им били да ги посрещне някой от ранга поне на Джон Кери,а биват посрещнати от секретарката на шефа на някакъв регулатор за парниковите газове. След срещата Министърът е изнегодувал заради унижението и след три месеца си ... подава оставката!

fallback