Снимка: архив, Reuters
fallback

Избирателите в американските щати Калифорния, Оклахома и Небраска гласуваха в подкрепа на смъртното наказание, предаде ДПА.

В Калифорния избирателите отхвърлиха предложението за премахване на екзекуциите в щата и замяна на смъртното наказание с максимална присъда доживотен затвор.

В Оклахома избирателите гласуваха за затягане на законодателството за смъртното наказание.

В Небраска избирателите гласуваха за възстановяване на екзекуциите, като одобриха отмяната на закон от 2015 г. за премахването им.

В САЩ има над 2900 души, които очакват да бъдат изпълнени смъртните им присъди. Според правозащитната организация "Амнести интернешънъл" страната е на пето място в света по брой на екзекуции, изпълнени през 2015 г., а пред нея са Саудитска Арабия, Пакистан, Иран и Китай.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Вие да не би да си мислите, че ако тук въведат смъртно наказание най-наглите и безскрупулни хора ще бъдат осъдени? Най-много някой да го отнесе за 5 кила джанки дето се казва или пък някой неудобен, осъден при съмнителни обстоятелства за чуждо престъпление. Първо трябва да имаме работеща съдебна система, за да се прилагат такива мерки. Така че не бъдете толкова наивни - тези, които го заслужават, няма дори и глоба да получат.

11

Анонимен

преди 7 години

Софиянски, костов, първанов, доган, местан, станишев, р. Овч. Р. Петков в тази кабинка.

10

Наблюдател

преди 7 години

Смъртно наказание трябва да има

fallback