Снимка: bg-voice.com

23-годишен българин, който живее в Батън Руж, Луизиана, се удави няколко дни преди да замине за Харвард, където да започне магистърска програма, съобщи bg-voice.com.

Крайбрежната полиция в Панама сити, Флорида разказва, че тялото на Лъчезар Христов е извадено от силното вълнение във вторник следобед. Той е бил забелязан във водата, западно от кея на Дан Ръсел. Най-вероятно младежът е бил във Флорида на ваканция преди да отпътува за Харвард.

Когато спасителите го извадили от прибоя тялото на Лъчезар било безжизнено. Само минутки по рано, спасителите по плажната ивица сменили флаговете на двойно червени – сигнал, че плуването е строго забранено. Пристигналите на място парамедици оказали първа помощ на българина и извършили сърдечен масаж. Медицински екип от местната болница успява да засече пулс и българинът е приет в критично състояние в болница. Два дни по-късно, в четвъртък вечерта обаче, Лъчезар издъхнал.

Трагедията е огромна не само за опечаленото семейство, но и за българската общност в САЩ. Лъчезар Христов е роден в София. Той емигрира със семейството си когато е едва на 9 години. Близките му го описват като брилянтен и скромен млад мъж, пред който е стояло изпълнено с успехи бъдеще.

23-годишният мъж завършва бакалавърска степен със специалност химия в Rice University в Хюстън, щата Тексас. Последната една година прекарва в Германия, където изучава органична химия като стипендиант по програмата Фулбрайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase