Снимка: Reuters
fallback

Четирима полицаи са убити, а още седем са ранени при избухнала стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес.

Трима от ранените полицаи са с опасност за живота. 

Oще по темата

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас заради стрелбата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията. 

По последна информация мъж, заподозрян, че може би е един от двамата стрелци, открили огън по полицаите, е обграден от полицията.

По данни на местни медии заподозреният е обграден в гараж в Далас. Полицията е започнала да води преговори с него. Малко преди това полицията публикува снимка на един от двамата предполагаеми нападатели и призова хората да се обаждат, ако имат информация за него.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол. 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 7 години

Виновен е Das Капиталът - никой не го принуждава да организира река от потребителски стоки и да изнервя хората , особенно полицаите .

49

Анонимен

преди 7 години

Виновен е Das Капиталът - никой не го принуждава да организира река от потребителски стоки и да изнервя хората , особенно полицаите .

48

Анонимен

преди 7 години

Призовавам САЩ за толерантност

fallback