Снимка: Reuters
fallback

Въпреки че президентът на САЩ Барак Обама се обяви нееднократно срещу излизането на Великобритания от ЕС, той обяви днес, че САЩ "уважава решението на гласоподавателите за Brexit и референдумът няма да има голям ефект върху отношенията на Америка с Великобритания и ЕС".

Oще по темата

"Специалната връзка между САЩ и Великобритания е стабилна и членството на Обединеното Кралство в НАТО ще остане крайъгълен камък във сигурността, външната и икономическата политика", заяви Обама в писмено обръщение.

Той изрази и подкрепа за ЕС, като заяви, че съюзът е направил изключително много за стабилността в региона, икономическият растеж и развитието на демокрацията.

И ЕС, и Великобритания остават "неотменни партньори на САЩ", увери Обама.

"Дори когато те започват да преговарят взаимоотношенията си, за да осигурят стабилност, сигурност и просперитет за Европа и света", допълни Обама.

По време на скорошно посещение на Барак Обама във Великобритания, президентът се обяви категорично против референдума за излизане от ЕС и предупреди, че евентуален Brexit ще повлияе на икономическите отношения със САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Ще уважаваш ами няма де да ходишАко не беше Великобритания още щеше да висиш по Клоните в Кения

15

Тъпаци

преди 7 години

Много *** хора има в този форум!!! Или са платени руски ***... Едно от двете . Лошо

14

Анонимен

преди 7 години

*** за ЕС - долууууууууууууууу и вън!!! Да живее Евроазианския съюз!

fallback