Барак Обама. Снимка: Reuters
fallback

Световните лидери са разтревожени от вероятността Доналд Тръмп да стане републиканският кандидат за президент, каза Барак Обама в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Япония, предаде ДПА.

Пред журналисти президентът на САЩ заяви, че "те са стреснати (от Тръмп) и основателно", защото много от неговите предложения показват или "непознаване на световните дела, или пренебрежение, или стремеж да си в Тwitter и в новините".

Тръмп, който вчера беше в щата Северна Дакота, отхвърли критиката на президента демократ и каза, че за САЩ са от полза, когато "стряскат" други страни.

"Много държави в нашия свят, нашия прекрасен свят, са злоупотребявали с нас", заяви той. И добави: "Ако те биват стряскани по приятелски начин, това е нещо хубаво, а не лошо".

Милиардерът на свой ред разкритикува Обама, че докато е в чужбина, критикува свои вътрешнополитически опоненти и каза, че американските политици обикновено се въздържат да правят това.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

Точно така . Тръмп е комунист , но не е на гол тумбак чифте пищови . С някакво дру- го оръжие е въоръжен .Путин е капиталист . Обичайте враговете си и по възможност , станете като тях . Динозаврите , след дълго лутане из пустинята се завръщат и не са кръ- вожадни като Сталин . Богатството няма таван. Заплащането на наемния труд също .А ние , най - умните , минимална работна заплата . За жалост , от всичко това , печелившият е Горбачов .

24

Наблюдател

преди 7 години

Световните лидери "нямат думата", а американския народ! Който между другото е избирал и Обама, което изглежда е забравил.....

23

Анонимен

преди 7 години

Тръмп е комунист!

fallback