Снимка: архив, Reuters
fallback

ДНК тестове потвърдиха, че в блата в щата Флорида са открити три човекоядни крокодила. Обичайно те обитавали река Нил в Африка, съобщи BBC.

За разлика от местните алигатори, този специфичен вид се храни с хора. Негови представители са отговорни за смъртта на близо 200 души в района на Тропическа Африка.

Възможно е из щата да има и още екземпляри от опасния вид, смятат експертите. Не се знае как са достигнали до територията на САЩ. "Те не са преплували от Африка", казва херпетологистът от Университета във Флорида Кенет Криско.

Една от вероятните възможности е, че са били пренесени нелегално от нелицензирани колекционери, които не са успели да ги опазят, или дори нарочно са ги пуснали на свобода, казва още Кенет пред АП.

Животните са намерени през 2009г., 2011г. и 2014г., но едва наскоро е проведен ДНК тест, установил произхода и вида им, който достига до внушителните 6 метра, като това ги прави значително по-големи от местните алигатори, най-често достигащи до 4 метра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Дано изядат всички американци и света ще се отърве от всички *** застрашаващи света

21

крокоИдил

преди 7 години

алигаторите да се обявят за терористи и всички които ходят на зоопарк да минават през голи скенери и да не могат да внасят метални предмети, запалки, течности и т.н. както и хора с гунян цвят на кожата и нисък интелект да имат право да им бърркат по всичките дупки и да обарват жените и децата ви.

20

Анонимен

преди 7 години

Може да са вегетарианци и да ядат само зеленчукопроизводители.

fallback