Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Републиканският претендент за президентския пост на САЩ Джеб Буш заяви, че съперникът му Доналд Тръмп не е сериозен кандидат за Белия дом и порица вулгарността му, предаде Франс прес. Милиардерът ще бъде смазан на президентските избори, предсказа Буш.

Oще по темата

Водещият кандидат за номинацията на Републиканската партия проявява липса на сериозно отношение към проблемите, каза Буш, който е назад в проучванията от месец. Той заяви това в Ню Йорк, града на Доналд Тръмп, говорейки в мозъчния тръст Съвет за външните отношения.

"Не знам какви са политиките му, но щом той не знае какво е ядрената триада, заслужава си да спрем и да се замислим", подчерта Буш и напомни, че миналия месец на дебат на републиканците Доналд Тръмп избегна да отговори на въпрос за трите съставни части на американския ядрен арсенал.

"Някой, който предлага мита от 45 на сто за Китай, не прави сериозно предложение", добави Буш. Според него подобна мярка би довела до "международна финансова депресия, която ще смаже американската средна класа".

Джеб Буш обясни успеха на милиардера на милиардера с факта, че хората се притесняват за бъдещето си. Това ги привлича към силната личност, но реално Тръмп не е сериозен и ще бъде смазан на президентските избори, предсказа републиканският претендент.

"Първата цел на президента на САЩ трябва да бъде да гарантира сигурността ни, а не е възможно да се гарантира сигурността ни, като говориш като каруцар, без да се опираш на реални планове", подчерта Джеб Буш, който се включи в надпреварата за републиканската номинация през юни. Той е брат на бивш президент и син на бивш президент и се ползва със солидна финансова подкрепа, но не му достига обаяние и се чувства некомфортно по време на дебати, отбелязва Франс прес. Затова губи популярност в сравнение с останалите претенденти за кандидатурата на Републиканската партия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Кой пък е този Джеб Буш? Дрънка си нещо, моли се дано напишат нещо за него някъде, че няма кой да му обърне внимание.

19

анонимен

преди 8 години

фам буш започна войната в ирак така че да не се показват и да не критикуваткойто и да стане все лошо ще е за света краварите генетически са обременени самода се бият и да налагат своите измислени ценности

18

Анонимен

преди 8 години

Джеб Буш говори кат пидор ФАК на куб - толераст и неодемократ (фашист) ФАК

fallback