Снимка: Reuters
fallback

Пет самолета преминаха в небето при годишния парад на розите в американския град Пасадина, като изписаха послания, включващи "Америка е велика! Тръмп е отвратителен. Всеки, само не Тръмп, САЩ", предаде Ройтерс.

Телевизия Си Би Ес съобщи, че зад въздушния протест срещу републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп стои бизнесменът от Алабама Стан Пейт.

Пейт каза в интервю за Си Би Ес, че според него Тръмп е жалък и че "това е само началото".

Пейт заяви, че е платил за насочени срещу милиардера послания на неотдавнашни турнири по американски футбол.

Според Си Би Ес бизнесменът от Алабама, който също като Тръмп е строителен предприемач, е правил дарения за кандидати на демократите и републиканците в миналото.

При сегашната кампания за вътрешнопартийните гласувания, които трябва да определят кандидатите за президентските избори в САЩ през ноември, Пейт е дарявал средства за републиканеца Марко Рубио.

Протестната проява съвпадна с края на парада, който привлече над половин милион посетители в Пасадина, щата Калифорния.

Той се проведе при засилени мерки за сигурност, предприети след нападението в близкия град Сан Бернардино миналия месец.

Самолетите кръжаха почти час след края на парада, а много от зрителите се опитаха да снимат с мобилните си телефони и да споделят в социалните медии написаното в небето, което включваше послания като "Тръмп е заблуден" и "Тръмп е фашистки диктатор". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 8 години

америка е гюбре

41

Анонимен

преди 8 години

До ЕлептиецЯ прочети историята и не се излагай. На кой даваме писмиността - Киевска Рус. Прочети откъде почва Московското княжество и какви са те - варяги. Прочети какво означава Рус, откъдето идва името. Виж колко войни са водени от твоите любими руснаци против България. Прочети колко ни е струвало освождението и защо не ни освободиха 50 години по-рано, когато стигат до Варна. Ние не сме славяни и стига с измисленият панславизъм и виж кога е създаден като идеология. Чети и не пиши глупости.

40

До 68

преди 8 години

Къде да погледнем ? В проруските държави ли в Украйна ли да погледнем, в Сирия ли да погледнем, в Куба ли да погледнем, в бивша Югославия ли да погледнем в Южна Америка ли да погледнем, гореизброените бяха или са с проруски диктатори начело даже някой наследяват титлите си от бащите си(Асад и Кастро) с цената на масови имиграции на хора от народа си, видяхме го в Куба и днес в Сирия но проруските диктатори продължават да са на власт

fallback