Снимка: Reuters

Пет самолета преминаха в небето при годишния парад на розите в американския град Пасадина, като изписаха послания, включващи "Америка е велика! Тръмп е отвратителен. Всеки, само не Тръмп, САЩ", предаде Ройтерс.

Телевизия Си Би Ес съобщи, че зад въздушния протест срещу републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп стои бизнесменът от Алабама Стан Пейт.

Пейт каза в интервю за Си Би Ес, че според него Тръмп е жалък и че "това е само началото".

Пейт заяви, че е платил за насочени срещу милиардера послания на неотдавнашни турнири по американски футбол.

Според Си Би Ес бизнесменът от Алабама, който също като Тръмп е строителен предприемач, е правил дарения за кандидати на демократите и републиканците в миналото.

При сегашната кампания за вътрешнопартийните гласувания, които трябва да определят кандидатите за президентските избори в САЩ през ноември, Пейт е дарявал средства за републиканеца Марко Рубио.

Протестната проява съвпадна с края на парада, който привлече над половин милион посетители в Пасадина, щата Калифорния.

Той се проведе при засилени мерки за сигурност, предприети след нападението в близкия град Сан Бернардино миналия месец.

Самолетите кръжаха почти час след края на парада, а много от зрителите се опитаха да снимат с мобилните си телефони и да споделят в социалните медии написаното в небето, което включваше послания като "Тръмп е заблуден" и "Тръмп е фашистки диктатор". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase