Снимка: Reuters, архив
fallback

САЩ обмислят да изпратят малък брой сили за специални операции в Сирия и щурмови хеликоптери в Ирак, съобщиха пожелали анонимност американски официални източници, цитирани от Ройтерс.

Източниците заявиха пред Ройтерс, че всякакво разполагане на сили ще бъде единствено за определени, ограничени военни цели в Ирак и Сирия, но само дотук.

Тази опция включва временно разгръщане в Сирия на известен брой американски командоси, които за пръв път да съветват бойците на умерената сирийска опозиция и, евентуално, да оказват помощ при искането на американски удари от въздуха, каза единият източник.

Другите обсъждани възможности включват изпращане в Ирак на малък брой щурмови хеликоптери "Апачи" и американски военни, които да ги обслужват, както и предприемане на мерки за увеличаване способностите на иракските сили да си възвръщат територии от "Ислямска държава".

Сред разглежданите възможности обаче изглежда не е разполагането на американски части за изпълнение на преки бойни задачи - нещо, което президентът Барак Обама до момента изключва като вариант.

Единият от източниците каза, че въпросните предложения все още са само идеи, което може да означава, че дори и някои от тях да бъдат одобрени, в близките седмици или месеци няма да има разполагане на американски военни сили, отбелязва Ройтерс.

Пентагонът и Белият дом отказаха да коментират тези опции, за които съобщиха още "Вашингтон пост" и "Уолстрийт джърнъл". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Нали, САЩ ще изпрати свои специални части в Европа, защото не всички държави са се подчинили и станали доста мълчаливи и покорни в отношенията със САЩ. . Трябва да ги "демократизират ", разбира се!

23

то като виц вече!

преди 8 години

"САЩ обмислят да изпратят"Една *** мислила , мислила и се удавила!

22

Анонимен

преди 8 години

ZAMINAVAT SILVESTAR STALOUN,CAK NORIS I USA SA POBEDITELI,A SVETAT E SVOBODEN.

fallback