Снимка: Ройтерс
fallback

Руският президент Владимир Путин обвини днес Съединените щати, че искат да подчинят Москва, но предупреди Вашингтон, че никога няма да успее да го направи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата
"Те (САЩ ) искат не да ни унизят, те искат да ни подчинят, искат за наша сметка да решават проблемите си. Искат да ни подчинят на влиянието си", каза Путин на среща с подкрепящото го движение Общоруски народен фронт. Думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

Никой никога в историята не е успявал да стори това по отношение на Русия и никой няма да успее, подчерта руският президент.

Така Путин коментира изказването на режисьора Юрий Кара, който заяви, че САЩ се опитват да унизят Русия, предаде БТА като се позова на ТАСС.

САЩ обаче успяват да подчинят съюзниците си или "сателити", както се казваше у нас на грубоватия език на пропагандата, продължи Путин. В резултат на това много от съюзниците на САЩ в ущърб на собствените си национални интереси се опитват да защитят чужди национални интереси - с неясни основания и с неясни перспективи, каза Путин. Той посочи, че дори понякога се обърква, защото защитата на "така наречените общоевропейски ценности в ущърб на собствените национални интереси по правило предполага няколко проблема". Първо, каза той, няма критерии за тези общи интереси. Второ, зад това "със сигурност стоят геополитически интереси на една страна или група страни" , които дори не е сигурно, че отговарят на интересите на собствените им народи, заяви руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Юри

преди 9 години

До hahАЗ ОБИЧАМ РУСИЯ

141

hah

преди 9 години

подчиниха и цветанох - надупи им се в бруклин на евреите

140

Анонимен

преди 9 години

Днес е голям ден от християнския календар- молете се за този голям БОЖИ ДАР - В.ПУТИН!

fallback