Снимка: Reuters
fallback

Полицията в Сейнт Луис в американския щат Мисури влезе за втора поредна нощ в сблъсъци с демонстранти, след като в сряда полицай застреля чернокож младеж, предаде Ройтерс.

Oще по темата

През миналата нощ около 400 демонстранти, разположени в протежение на няколко пресечки на улица в южен квартал на Сейнт Луис, крещяха и скандираха срещу служителите на реда, някои от които с шлемове, защитно облекло и щитове. Телевизионни кадри показаха демонстранти, според които в един момент полицаите ги атакували и напръскали с лютив спрей. От полицията не дадоха информация за случая.

Преди това десетки демонстранти посетиха мястото, където 18-годишният Вондерит Майерс е бил прострелян смъртоносно от бял полицай в сряда в южен квартал на Сейнт Луис.

Полицията съобщи, че Майерс произвел няколко изстрела срещу полицая, който отвърнал на огъня със 17 изстрела и ранил смъртоносно младежа.

За края на седмицата в района на Сейнт Луис са насрочени манифестации и митинги в знак на протест срещу убийството там през август на невъоръжен чернокож младеж, застрелян също от бял полицай.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

бг мен в САЩ

преди 9 години

Повярвайте ми това е абсолютно полицейска болшивишко тоталитарна страна...за САЩ говоря.....представете си съветски съюз от 1922год под диктата на Тротски,това е Америка днес и няма нищо общо с розавите мечти на много младежи в Бг. Аз след три месеца се връщам в Бг защото ми писна тук. Завършил съм роботика и промишленна автоматизация а бачкам като мияч на чении защото нямам ус паспорт за по 3 долара на час което е нищо. *** гадна страна

5

Анонимен

преди 9 години

От бял полицай :DАко го беше отстрелял някой мургавелник с фуражка сигурно може!Тия американци се побъркага от полицейщина и толерастия.

4

do 4

преди 9 години

За предните да му мислят тези които са направили нещо или не са. Нарушиш ли закона си носиш последствията независимо от коя страна на закона си. Справедливост на 100% е илюзия, но законите помагат да се доближи.

fallback