Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Снимка: Ройтерс
fallback

Руското министерство на външните работи заяви, че страната бързо ще предприеме ответни мерки срещу последния кръг от санкции на САЩ, които окачестви като "враждебна стъпка", предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
"Разбира се, нашите контрасанкции няма да се бавят", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на ведомството.

"Оценяваме въвеждането от Вашингтон на нови антируски санкции като поредната враждебна стъпка в руслото на предприетия от американската администрация конфронтационен курс", заявява руското външно министерство.

По-нататък в текста се изтъква, че "жонглирането със санкции" няма да принуди Русия да промени принципната си позиция. "Няма да действаме в угода на геополитическите амбиции на САЩ и на намеренията на онези отвъдокеански политици, които се стремят да използват "управляемата Украйна" в интерес на сдържането на Русия", заявява руското дипломатическо ведомство.

Министерството посочва, че предстоящите контрасанкции се "принудителна мярка, но Москва оставя "отворена вратата за конструктивно и честно сътрудничество", включително и по украинската криза, ако Вашингтон е готов на това. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

Топчо

преди 9 години

Айде бе ***, нещо новите санкции моного ги умувате?! Какво ще забраните продажбата на самовари в САЩ?! О, УЖАС!

174

Евразия

преди 9 години

Софиянче май много са ти наркотиците, тази седмица в РФ имаше регионални избори. Путин е един човек само, руснаците си го уважават и тачат. От изборите излиза че алтернативата ако не е Путин ще е Жириновски ауу ауу ауу. Идеялния партнйор за САЩ хихиии

173

Анонимен

преди 9 години

Софиянец ли си не софиянец ли си...преди да пишеш глупости прочети и преброй колко въоръжени конфликти и войни е запалил САЩ и колко Русия!

fallback