Снимка: Reuters
fallback

Около 200 протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в американския град Фъргюсън, щата Мисури, след нов ден на улични протести срещу убийството на 18-годишен младеж от полицай в града преди седмица, предаде Асошиейтед прес.

През изминалата нощ протестиращи нахлуха в магазина, където стана трагедията, и започнаха да плячкосват и да рушат.

Oще по темата

Реакцията бе в отговор на оповестената от полицията информация, че има доказателства, че малко преди да бъде застрелян, чернокожият Майкъл Браун е откраднал кутия с пури на стойност близо 50 долара от магазина и на излизане е заплашил един човек.

Протестиращите са започнали да замерят с камъни и други предмети полицията, притекла се в отговор на сигнала за безредици, и един полицай е пострадал. За да спадне напрежението, полицаите са се оттеглили, без да арестуват никого. Плячкосани са били и други магазини.

Близките на Браун твърдят, че като оповестява компрометираща информация за убития младеж, полицията се опитва да повлияе на  преценката на съда по делото срещу стрелялия по него полицай.

На пресконференция вчера полицейският шеф на Фъргюсън Томас Джаксън оповести, че по-рано в деня на фаталния инцидент - 9 август - Майкъл Браун и неговият приятел Дориан Джонсън са извършили кражба на пури от магазин в града. Полицаят Дарън Уилсън спрял двамата младежи, след като получил съобщение и описание за кражбата по полицейската радиостанция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 9 години

Най-смешното е, че в тоя район всички са *** и съдебните заседатели също ще са ***, които ще оправдаят полицая, защото всички са наясно онзи колко е "невинен", както в много такива случаи.

55

мдa

преди 9 години

Снимкaтa много точно олицетворявa бъдещето нa сaщ и европa. Тъжното е, че и нaшето е същото.

54

Чичо Том

преди 9 години

А в САЩ защо бият ***?

fallback