Снимка: архив Ройтерс
fallback

Американският президент Барак Обама представи четиригодишен план за възстановяване на лошата пътна инфраструктура на САЩ, съобщава Ройтерс.

Сумата, която правителството планира да похарчи за ремонтни дейности на пътища и мостове в цялата страна, е 302 млрд. долара.

Това финансиране трябва да бъде осигурено чрез данъчната реформа, ето защо няма да мине без тежки дебати в Конгреса.

Срокът за подновяване на федералното финансиране на програмите в транспорта изтича на 30-и септември. Тогава изтича и този за специалния фонд за магистралите, който финансира приоритетните проекти. Традиционно фондът се финансира от данъците, с които се облагат горивата, но не те не носят необходимите приходи.

Обама предупреди, че, ако това не се случи, много проекти ще бъдат замразени, а строителните машини ще останат по строителните площадки, което би означавало и редица работници да са без работа.

Американският президент обяви и нова схема за кандидатстване за грантове, която е на стойност 600 млн. долара и е предназначена за проекти в транспортния сектор. Финансирането на новата програма вече е одобрено от Конгреса.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

american

преди 10 години

Да си плащат акцис тия, които пътуват. Някой ако си седи вкъщи защо трябва да плаща данък за тия, които се скъсват от каране.

1

Анонимен

преди 10 години

ще построим завод, огромен завод, с яки бетонни стени.

fallback