Снимка: БТА

Работник във Филаделфия загина при злополука с машина при почистване на снега в града, а един човек пострада и е в критично състояние в Чикаго след падане в ледените води на езерото Мичиган по време на снежните бури в североизточните райони на САЩ, предаде Ройтерс. Снежната покривка на места достига около 60 см сняг, нарушено е всекидневието на около 100 милиона души - близо една трета от населението на САЩ, съобщава ДПА.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение и призоваха жителите на двата щата да си стоят у дома, а щатските офиси днес ще останат затворени. Справянето със ситуацията заради лошото време ще бъде първото голямо изпитание на нюйоркския кмет Бил де Блазио, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Обилните снеговалежи станаха причина за отмяна на близо 2500 и забавяне на още 7000 полета досега, като само в днешния ден отменените полети са над 1000, предава Ройтерс. Някои от основните магистрали са затворени за движение, допълва ДПА. Чикагското международно летище "О'Хеър" и международното летище "Нюарк Либърти" в Ню Джърси са най-засегнати от лошото време.

Първата голяма зимна буря на 2014 г. доведе до драстично понижаване на температурите и силни ветрове от долината на Мисисипи до Атлантическото крайбрежие, като части от Нова Англия, включително Бостън, бяха затрупани от 36 см сняг. Очаква се снеговалежите да се засилят в течение на деня, като най-интензивни те ще бъдат през нощта. Температурите на места ще достигнат до минус 32 градуса по Целзий, предупредиха синоптиците.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase