Снимка: Reuters
fallback

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение и призоваха жителите на двата щата да си стоят у дома, след като снежни бури връхлетяха североизточните райони на САЩ, донасяйки обилни снеговалежи и отменяйки хиляди полети, предаде Ройтерс.

Първата голяма зимна буря на 2014 г. доведе до драстично понижаване на температурите и силни ветрове от долината на Мисисипи до Атлантическото крайбрежие, като части на Нова Англия, включително Бостън, бяха затрупани от 36 см сняг.

Очаква се снеговалежите да се засилят в течение на деня, като най-интензивните ще паднат през нощта. Температурите на места ще достигнат до минус 32 градуса по Целзий, предупредиха синоптиците, предаде БТА.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо и на Ню Джърси Крис Кристи издадоха нареждане щатските офиси да останат затворени през днешния ден.

Снежната буря доведе до отмяната на 1807 полета и забавянето на над 4500, като чикагското международно летище "О'Хеър" и международното летище "Нюарк Либърти" в Ню Джърси са до момента най-засегнатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ha ha

преди 10 години

Е, глобалното "затопляне" започна от тези от които го измислиха.

4

емо

преди 10 години

да ги затрупа съвсем ,тогава светът ще види бял ден

3

5556

преди 10 години

А тук снегът къде е? Даже и планините е съвсем малко. Един месец не е валяло нито дъжд, нито сняг. Ако така продължава, лятото ни чака глад и воден режим!

fallback