Едногодишният Антик е бил застрелян в количката си. Снимка: БТА

Полицията на Ню Йорк издирва въоръжен мъж, който в Бруклин е застрелял момченце, което е било в количка, предаде Би Би Си.

Инцидентът е станал в неделя вечерта. Антик Хенис е бил убит, след като неизвестно лице е открило огън в района Браунсвул. Куршумът е улучил бебето в лицето.

По думите на полицейския комисар Раймънд Кели убиецът се е целел в бащата на момченцето.

Родителите на Антик го откарали в болницата, където лекарите констатирали смъртта му в резултат на огнестрелна рана в лявата част на лицето.

Джина Гамбоа, която е била свидетел на инцидента, казва, че е чула три или четири изстрела. „Видях мъж с детска количка. Той крещеше: „Застреляха детето ми!“ Той не беше на себе си“, разказа Гамбоа пред „Ню Йорк пост“.

На мястото на покушението са намерени четири гилзи, а детската количка е улучена, каза комисар Кели пред журналисти. „Имаме няколко версии и активно работим по тях“, допълни той.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг нарече случилото се трагедия за семейството и за целия град.

Това не е първият случай през годината в САЩ, когато жертва на стрелба става бебе в количка. В петък 18-годишният Де Маркис Елкинс беше признат за виновен в убийството на 13-месечно момченце в щата Джорджия през март тази година. При опит да ограби жена Елкинс стреля в лицето на сина й, който е бил в количка, и ранил нея в крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase