Снимка: БТА
fallback

Ликвидиран е мъжът, който взе трима заложници в банка в Сейнт Джоузеф, щата Луизиана, стреля по двама от тях и освободи третия, обобщава Асошиейтед прес.

По време на преговорите с полицията късно снощи похитителят, идентифициран като Фуейд Абдо Ахмед и за когото се предполага, че е на двайсетина години, е заплашил да убие заложниците.

Полицията влезе в сградата в полунощ. Тогава нападателят стреля по двамата останали там заложници и полицията го уби.

Oще по темата

Заложниците са простреляни в горната част на тялото и са откарани в критично състояние в болница. Полковник Майк Едмънсън от местната полиция не даде повече подробности за състоянието им.

Полицейският представител поясни, че двамата заложници са били простреляни с пистолет, но допълни, че похитителят е имал и пушка.

Трагедията се разигра в клон на Тензас Стейт Банк. Заложниците бяха две жени и един мъж. Една от жените беше освободена.

Според полковник Едмънсън става дума не за банков обир, а за планирана атака. По време на преговорите нападателят е казал, че чува гласове и е бесен на хората, които са се отнесли подло към него, пише БТА.

Информацията е актуализирана в 11.26 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 години

Фуейд Абдо Ахмед - некакъв жалък скапан мюслем пробвал да се прави на талибан и го пушнали като вреден дивеч. Жалко за мирните хора.

3

Тео

преди 10 години

Не че нещо, но според мен да влезеш при необезоражен нападател, и то един, с цел да изкараш заложниците си е лудост. Или го снайперосват или продължават разговорите, защото равносметката от "изявата" на полицаите е и тримата убити. Както писа "наблюдаващ" - типично по американски. Защото психично лабилни хора винаги ще има, а и в щатите всеки втори има оръжие, но работата на полицията е да ги неутрализира, по възможност без да убиват. Абе, с една дума, пооакали са се!

2

Наблюдаващ

преди 10 години

Нищо ново под слънцето. Терористът е с ориенталското име Ахмед, а полицаите са действали по американски - като слон в стъкларски магазин.

fallback