Калоричните напитки и голямото количество месо в храната са често срещани грешки при спазването на средиземноморската диета, казва Елена Паравантес, диетолог от Гърция.
Често срещаните погрешни разбирания за правилното хранене тя изброи в разговор с Insider.Освен това диетологът отбеляза, че задължително правило на средиземноморската диета остава добавянето на много зехтин към почти всяко хранене, съобщи БГНЕС.
"Не съществува такова нещо като средиземноморска диета с ниско съдържание на мазнини. Нуждаете се от мазнини, особено от зехтин, за да си набавите хранителни вещества и енергия", каза Паравантес.
Диетоложката обясни, че много хора изопачават основните принципи на средиземноморската диета. Например прекалено честото ядене на месо, което е разрешено, но не е основен елемент в диетата. Паравантес обясни, че при класическата средиземноморска диета бяло месо се яде веднъж седмично, а червено - веднъж месечно. През останалите дни тя препоръчва да се приготвят зеленчуци, а към тях могат да се сервират сирене и хляб, за да бъдем сити.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Домашна диета.
преди 9 месеца100 гр. мастика, домашна фокача, сирене със зехтин и пипер, маслини, глава лук, счукана със сол, оцет и олио, варени миди, раци и скариди. Бира.
2
Работник
преди 9 месецаТрябва да се яде че вечер да си върнем кожите цели!Ония водените зад гишетата клатимдрковци и чешиптрници нямат нужда от енергия и да гладуват
1
Анонимен
преди 9 месецаБе важното е да се яде!