Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Калоричните напитки и голямото количество месо в храната са често срещани грешки при спазването на средиземноморската диета, казва Елена Паравантес, диетолог от Гърция.

Oще по темата
Често срещаните погрешни разбирания за правилното хранене тя изброи в разговор с Insider.

Освен това диетологът отбеляза, че задължително правило на средиземноморската диета остава добавянето на много зехтин към почти всяко хранене, съобщи БГНЕС.

 "Не съществува такова нещо като средиземноморска диета с ниско съдържание на мазнини. Нуждаете се от мазнини, особено от зехтин, за да си набавите хранителни вещества и енергия", каза Паравантес.

Диетоложката обясни, че много хора изопачават основните принципи на средиземноморската диета. Например прекалено честото ядене на месо, което е разрешено, но не е основен елемент в диетата. Паравантес обясни, че при класическата средиземноморска диета бяло месо се яде веднъж седмично, а червено - веднъж месечно. През останалите дни тя препоръчва да се приготвят зеленчуци, а към тях могат да се сервират сирене и хляб, за да бъдем сити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Домашна диета.

преди 9 месеца

100 гр. мастика, домашна фокача, сирене със зехтин и пипер, маслини, глава лук, счукана със сол, оцет и олио, варени миди, раци и скариди. Бира.

2

Работник

преди 9 месеца

Трябва да се яде че вечер да си върнем кожите цели!Ония водените зад гишетата клатимдрковци и чешиптрници нямат нужда от енергия и да гладуват

1

Анонимен

преди 9 месеца

Бе важното е да се яде!

fallback