Снимка: Bulgaria ON AIR

250 евро ще дадем за ски карта, ако се пързаляме из Европа. Цената за седмица варира в различните страни и хотели като може да падне и на 180 евро, пишат от голяма туристическа агенция.

При организирането на почивка, било то лятото или зимата, много от потребителите не знаят къде да започнат – с багаж ли да се захванат, да следят за цени на хотели или цени на самолетни билети.

Най-важно е да разберем с каква цел заминаваме – тоест дали отиваме за отдих, или искаме да прекараме уикенд в екстремни спортове и активен нощен живот, предава "Монитор".

"Ако сте любител на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътуване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и приятелска атмосфера на приемливи цени", препоръчват от туристическата агенция. Ако пък предпочитате да карате ски, то дестинации като Франция, Австрия и Италия са перфектни, тъй като разполагат с най-много писти.

Ски карта за седмица обаче може да ни излезе по-скъпо от самите билети. Във Франция, която е рай с многобройните си писти, сумата, която ще дадем, за да се пързаляме, е между 200-250 евро. Причина за високата цена е, че има в едно от най-популярните места има над 600 км свързани ски писти. В Австрия и Италия цените са с една идея по-ниски – 180-200 евро и забавлението е гарантирано – в Австрия се намира ски пистата с най-висока надморска височина в страната, а пътеките са дълги над 140 км. Цените в Словакия са по-ниски, но броят на пистите също е по-малък. Предимство обаче е, че климатът е добър и гарантира снежна зима до края на април.

Ако направим резервация в края на сезона, можем безплатно да караме ски. Това се дължи на масовата практика за "безплатна ски услуга", с която стига да се настаним в определен период, то няма да плащаме за ски пропуск.

Плюс е и това, че дните през март и април са по-дълги и така по-дългото забавление в планините е гарантирано.

По отношение на ски екипировката пък от турагенцията препоръчват да следим правилата на авиокомпаниите. "Най-често превозвачите разрешават да се транспортира спортно оборудване в багажното, но това е свързано с ограниченията за теглото и размера, и се заплаща допълнително", пишат от още специалистите.

Друго нещо, за което предупреждават, е да си правим застраховка при всяко заминаване, за да бъде то безпроблемно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase