Снимка: архив, Булфото

Англичани почиват седем дни на Слънчев бряг за 500 лева. Това пишат от британското издание The Telegraph във връзка с предстоящия летен сезон.

Морските курорти у нас са световноизвестни заради ниските си цени, затова и чуждестранните турагенции започват да примамват с оферти още през януари, когато празничният дух и желанието за почивка все още не са напуснали хората.

Първият месец на годината е знаков за това как ще протече летният сезон – през него 5,2 млн. англичани правят резервации за почивка, сочат данни на Органа за гражданска авиация (ОГА).

Според сайта Travel Supermarket, цитиран от изданието, очакванията са цените на офертите за периода май - октомври да спаднат с една трета. Миналата година на вечер туристите са плащали 32 паунда (около 70 лева) вместо 50. За да избегнат мъртъв сезон и липса на интерес от британските граждани, турагенциите смъкват цените за почивка, за да може да привлекат повече желаещи.

За релакс в 4-звезден хотел в Слънчев бряг британци ще дадат 230 паунда, или малко над 500 лева. В южната ни съседка Турция пък е още по-евтино и цената, която всеки ще трябва да плати за една седмица за ол инклузив, е 218 паунда, или близо 476 лева, пише "Монитор".

Най-популярни за тазгодишния летен сезон са слънчевите дестинации като Испания и Португалия, следвани от Гърция с островите Крит и Корфу.

Единствено разнообразие в Топ 10 на дестинациите според Travel Supermarket внася Мароко с екзотичния Агадир, известен със своите голф игрища и покритите с кафета и заведения плажове.

Коментари Напиши коментар

14

vlady

преди 5 месеца

България трябва да привлича елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка на полу- до професионално ниво и звание "Пропойца" или по-високо. Трябва да се провеждат състезания по спортно пиене - спринт и маратон както и по балконинг.

13

Анонимен

преди 5 месеца

То там и български граждани не ходят на почивка вече.Обслужването и храната са като за аборигени.И ако не са алкохола и наркотицте и отайката на Европа ще престане да се навира там.Не е курорт а клоака.

12

c4n0puS

преди 6 месеца

Това не са курорти а място да отидеш да си пиеш! Аз (както и 90% от хората посещаващи нашето МОРЕ) ходим за да си пием, скитаме, да забием нещо и такива глупости!