Архив: Булфото

Група от 52-ма българи е пристигнала благополучно на българо-гръцката граница, след като били блокирани на остров Тасос след новогодишните празници.

Във вторник през целия ден те чакали ферибот, но такъв не е имало заради лошото време.

Потърпевшата Петя Пенкова разказа сутринта, че забавянето било близо 20 часа.

"Голяма част от групата си бяха направили сметка, че трябва да платят нощувка до 1-ви януари и нямаха пари. Други пък останаха без лекарства. Чакахме в автобуса на пристанището”, обясни тя пред Нова тв и уточни, че от туристическата агенцията не са им дали информация какво всъщност се случва.

От консулството са подали информация, че заради влошено време фериботи няма да има.

"След това от агенцията ни казаха, че ще дойде ферибот, но не дойде. От бреговата полиция обаче ни съобщиха, че няма да има ферибот до края на деня”, каза още Петя Пенкова.

Потърпевшите са категорични, че ще заведат общ иск срещу агенцията.

Часове по-късно, след направена проверка от Министерството на туризма, се установи, че групата от 52-ма души е пристигнала благополучно на българо-гръцката граница.

От туристическата агенция увериха, че заради лошо време в района на Тасос българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари. Представителят на туроператора Валентин Величков уверява, че за туристите е била платена допълнителна нощувка и закуска в същия хотел, в който са били отседнали.

Открит е телефон, на който при необходимост от съдействие туристите могат денонощно да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.

 
 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 месеца

Бойко да направи една магистрала до Татос!
Квой туй нещо море, фериботи, че и лошо време! Те на почивка са отишли, а не да чакат ферибот!
Веднага да пратят рейс!

29

Тези

преди 4 месеца

Са абсолютно комплексирани прошляци ....да нямаш 10€ ако недай си Боже ти се случи нещо извънредно ....фейсбукски комплексари ...

28

Анонимен

преди 4 месеца

е да им бяха пуснали ферибот да се издавят ли ...