Снимка: Архив, Булфото

Коледа чука на вратата и всеки се чуди къде да прекара предстоящите светли празници.

Заради зимния сезон, предпочитана дестинация се оказват и планинските ни курорти, а почивката може да ни излезе средно между 50 и 150 лв.

Офертите вече са пуснати на сайтовете на зимните комплекси, а туристите ще могат да се възползват и от големи намаляния не само по празниците, а и по време на целия ски сезон.

Оказва се, колкото по-рано посетим курортите, толкова по-евтино ще ни излезе зимната почивка, защото на някои места цената се определя от периода, в който решим да отседнем в почивната база. 

Двойна стая в 4-звезден хотел в Банско струва 140 лв. на вечер. Нощувка в апартамент пък струва 170 лв, а за Пампорово цените също са аналогични – нощувка в 3-звезден хотел ще ни излезе минимум 100 лв. за двама.

Освен това, за децата до 6-годишна възраст, нощувките и закуските са безплатни, а след това цената се определя спрямо годините. Повечето хотели включват в цената си и лифт, закуска, вечеря, както и достъп до спа център.

И тази година най-търсени остават големите ни курорти, където има добри условия за каране - Пампорово, Боровец и Банско, казват туроператори пред "Монитор".

Повечето туристи се възползват от ранните намаления, като остават за 3-4 дни по време на Коледа. Активните скиори, обаче, прекарват около седмица.

Препоръката на експерти от туристическия бранш е почиващите да се оглеждат не само за хотели, а и за вили и къщи за гости, тъй като при тях цените често са двойно по-ниски, а качеството – абсолютно същото.

Вилите предлагат, освен по-ниска цена, и домашен уют, хубава гледка, вкусна храна и по-голямо уединение. Цената на вечер за двама души е около 60-70 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase