Снимка: Архив, Reuters
fallback

На ски в Банско – най-евтино в Европа! Българският зимен курорт оглави класация за най-евтините ски дестинации на стария континент и застана начело на 12-ия годишен доклад на Post Office Travel.

Банско успя да измести в генералното класиране дори италианския курорт Бардонекия, който по време на проучването беше начело на повечето класации.

Според доклада, изготвен в партньорство с един от водещите туроператори на Великобритания "Crystal Ski Holiday" Банско е най-евтиният зимен курорт, а цените са близо 10% по-ниски от миналогодишния победител – Кранска гора в Словения.

Според анализаторите едноседмичен престой в Банско, включващ най-нужното за скиорите, както и различни напитки, струва 405 паунда, а цената в италинския курорт Бардонекия – 451.

В британската класация са включени общо 31 курорта както в Европа, така и в Северна Америка. 4 италиански курорта попадат в първите топ 10, а сред челните позиции се нарежда и канадският ски курорт Банф.

Критериите, по които зимните топ дестинации се оценяват, се определят от цените за наем на ски оборудване, лифт карти, ски уроци, както и сумата, която трябва да се заплати за напитки и обяд по склоновете.

Родният Банско излиза начело и така се превръща в топ дестинация за европейските туристи, които търсят евтина почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Иван Ангелов

преди 5 години

Храната на пистите е на почти същата цена на която можеш да обядваш и долу.В заведения за хранене на височина от 2000 до 3600 метра можеш спокойно да обядваш с още двама души за 30-40 Евро.Това не важи единствено за Швейцария, където нещата са по-различни и станеше ли обяд, дори германци, англичани и скандинавци опустяваха склоновете на Цермат (Шв) и се прехвърляха на другия склон, където в Червиньо (Ит) цените бяха като упоменатите по-горе. И след обяд пак се връщаха да карат в Швейцария !

34

Иван Ангелов

преди 5 години

ПродължениеВал Сеналс (Ит) 2017г. - 340 ЕБрегенц (Ав) 2018г. 290 ЕЗа тази зима също има оферти в ценови диапазон 300-350 Е.Опитайте да си намерите в Банско такъв пакет за тази цена !!!Да не говорим за качеството което е на светлинни години от това което получавам там.Ски картите са малко по скъпи (40-45 Е за възрастен, 20-25 Е за деца), но за сметка на това (без Швейцария) получавате безплатен паркинг до самия лифт, перфектни писти и съоражения на които не чакаш и минута.Следва

33

Иван Ангелов

преди 5 години

Пълни глупости !И аз преди десетина години като един наивник на средна възраст си мислех същото - преди да открия "скъпотията" в Алпите.Единственото което ти създава някакъв дискомфорт и оскъпява почивката е пътя до там.За всичко останало плюса е в полза на Алпите.Ето някои сравнения:Седем дни полупансион в тризвезден хотел за трима души (двама възрастни и тинейджър) пред туристическа агенция, струваше:Флахау (Ав) 2014г. - 325 Евро;Сас Фии (Шв) 2015г. - 360 Евро;Зьолден (Ав) 2016г. - 318

fallback