Снимка: Flickr
fallback

Езерото Грюнер – едно от най-красивите места в Австрия е заплашено да загуби чистите си изумрудени води заради по-горещото време през последните години, комбинирано с това, че туристите постоянно уринират в него, предаде The Local.

Зашеметяващият туристически обект е популярен сред гмуркачите, защото всяка година то наводнява околността, покривайки дървета, пейки и мостове, създавайки временен морски свят. Езерото бе обявено дори за най-красивото място в Австрия през 2014 г., пише "Фокус".

Местните жители обаче съобщават, че чистите води стават все по-мътни заради повишеното равнище на водорасли. Смята се, че причината за нарастването на популациите им се дължи на топлите зими и на големия брой туристи, които посещават мястото.

"Големият туризъм и липсата на тоалетни са причини за това", смята Хуберт Шулцер от местната планинска спасителна служба. Той добави, че миналата година 100 хил. туристи са посетили езерото. От началото на годината на плувци и гмуркачи им е забранено на влизат в езерото, за да бъде запазено качеството на водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

А мини плуват ли в езерото?

14

АБВ

преди 7 години

Да отидеш чак дотам и да не им се изпикаеш в езерото.

13

Eko

преди 7 години

ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ ЕЗЕРЦЕТО ЩЕ ИМ ТРЕБЕ МНООИГО ЛЕД ИЛИ КЛИМАТИЗАЦИЯ, НЕ ПИКАНЕТО МУ ПРЕЧИ, АМИ ГЛОБАЛНОТО ГРЕЕНЕ...

fallback